DBU frikender Varde-spillere for matchfixing

DBU og DIF´s undersøgelser har ikke ført til beviser for, at der skal have været snyd med i spillet i to Varde-kampe, der var mistænkt for at være influeret af matchfixing.

DBU anser matchfixing som den værste trussel mod fodbolden. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Efter undersøgelse af sagen fra Vardes 2. divisionshold, konkluderer DBU, at der ikke kan findes beviser for matchfixing i sagen.

Sagen udsprang, da flere medier tidligere på året fortalte historien om, at der var blevet observeret et usædvanligt spillemønster på to Varde-kampe i sæsonen 2012/13. Ifølge pressen skule blandt andre to spillere fra Varde have placeret store indsatser på kampene.

Samtidig gik DBU og DIF ind i sagen og har siden foretaget en undersøgelse, der blandt andet har involveret spillere, trænere og andre personer fra klubmiljøet i Varde. Undersøgelserne har ikke ført til nogen indikationer på, at matchfixing har fundet sted.

”Efter vores undersøgelse har vi konstateret, at de omtalte kampe ikke er mistænkt for at være matchfixet. Det er dokumenteret, at der er blevet spillet store beløb på kampene, men ifølge vores undersøgelser er pengene ikke sat på usædvanlige resultater, og de viser ingen forbindelse mellem de spillede beløb og personer fra Varde,” udtaler Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU.

DBU samarbejder med DIF i alle sager om matchfixing, og Jesper Frigast Larsen fra DIF´s Matchfixingsekretariat er glad for, at man er kommet til bunds i endnu en sag:

”Vi har ikke fundet beviser for, at der i de pågældende sager fra Varde skulle være tale om matchfixing eller spotfixing. Men det er godt, at vi får de her sager under lup, så vi kan sikre sporten mod den største trussel af dem alle”, siger Jesper Frigast Larsen.

Undersøgelserne har ledt til en mistanke om uetisk adfærd, men denne mistanke adskiller sig fra Varde-sagen. Dette vil blive behandlet i en særskilt sag på et senere tidspunkt.

Fakta:
DBU betragter matchfixing som den største trussel mod dansk fodbold og dansk idræt i det hele taget. Siden 2005 har man arbejdet med at informere om matchfixing til danske klubber. I marts 2011 blev forbud mod matchfixing implementeret i DBU’s love. Efterfølgende er en række informationskampagner og klubbesøg gennemført. I oktober 2014 blev indsatsen mod matchfixing yderligere skærpet med vedtagelsen af et nyt cirkulære, der gør det forbudt at spille på egne kampe eller kampe i egne rækker.

Læs mere om DBU´s indsats mod matchfixing.

Log ind