Sammenhængskraft er nøglen til landsholdssucces
ANALYSE: DBU har i lighed med de danske A-licensklubber fået foretaget en omfattende analyse af organisationens talentudvikling af det belgiske firma DoublePass. Læs analysen og rapportens anbefalinger her
De danske landshold skal også i fremtiden være med, hvor det er rigtig sjovt! Derfor har DBU igangsat flere analyser med det formål fortsat at skabe optimale rammer for dansk spiller - og talentudvikling i både klubber, og på ungdomslandsholdene. Foto: www.fodboldbilleder.dk
DBU’s talentarbejde på ungdomslandsholdene har i efteråret været sat under lup af det belgiske analysefirma, DoublePass.
Her har analysefirmaet efter observationer og interviews på de danske U17, U19 og U21-landshold samt andre interessenter udformet en endelig rapport, der konkluderende samler op på de enkelte landsholds mere dybdegående rapporter, og giver dermed DBU et samlet øjebliksbillede på dansk talentudvikling anno 2016/2017.
Et arbejde, der ligeledes er foretaget i de danske A-licensklubber.
”Vi er i Danmark rigtig dygtige til at talentudvikle. Men den internationale konkurrence er stor. Derfor skal vi fortsætte med at skrue på alle de parametre vi kan, hvis vi også i fremtiden skal opfylde ambitionerne om at være med, hvor det er rigtig sjovt. Siden efteråret 2016 har vi arbejdet målrettet på at skabe overblik dansk talentudvikling for at få den nødvendige indsigt i det kommende arbejde med vores spiller- og talentudvikling,” lyder det fra DBU’s elitechef Kim Hallberg.
Udover DoublePass har DBU også haft firmaet HyberCube til at sætte ord på dansk fodbolds potentiale, samt nedsat en Kommission for National Talentudvikling (KNT), der løbende i lighed med DoublePass har arbejdet med en række anbefalinger inden for dansk talentudvikling.
Og for talentudviklingschef Flemming Berg er anbefalingerne fra DoublePass et vigtigt arbejdsredskab i arbejdet med at skabe sammenhængskraft i dansk fodbold – både når det gælder det helt afgørende samarbejde med licensklubberne, men også i samarbejdet med græsrodsfodbolden, der som rapporten anbefaler skal aktiveres bedre i fremtiden i arbejdet med at udvikle og scoute spillere.
”Noget af det som DoublePass pointerer er netop, at hvis vi skal lykkedes med at sikre en succesfuld dansk talentudvikling er det absolut afgørende, at vi bliver endnu bedre til at sikre en tydelig sammenhængskraft i dansk fodbold– og at vi er klar til at investere det, der kræves! Vi skal ikke kun arbejde endnu tættere med vores topklubber. En succesfuld dansk talentudvikling starter ude i nærmiljøet og derfor skal vi også arbejde endnu mere struktureret med græsrødderne ude i vores breddeklubber,” lyder det fra Flemming Berg og understreger.
”Arbejdet nu ligger i at skabe forankring i hele fodbolddanmark ved at sætte overliggeren i den rette højde. Vi skal derfor både en tur op i helikopteren men også helt ned på grønsværen arbejde på at skabe de rette rammer og redskaber derude, hvor de gør størst gavn - i vores klubber og hos spillerne.”
Kvindesiden er ikke inkluderet i DoublePass-arbejdet men også her er der igangsat et arbejde, der skal sikre, at Danmark også er klar til også i fremtiden at være med i toppen af international kvindefodbold.
Læs den fulde rapport fra DoublePass her
Læs også
'Vi skal turde stille krav til vores spillere' (DBU TrænerLounge februar 2017)