Minister: Glad for flere piger og nydanske unge er med
Get2 Fodboldskolerne kører for fuldt drøn i disse uger, og igen i år er der et stort antal af piger, der møder op og binder støvlerne. Det glæder landets ligestillingsminister, Eva Kjer Hansen (V).
For ottende år i træk bliver der spillet fodbold på Get2 Fodboldskoler rundt om i landet. Skolerne bliver afholdt i et samarbejde mellem DIF og DBU og finder sted i udsatte boligområder rundt om i det danske land. Get2 Fodboldskolerne følger samme koncept som de almene fodboldskoler. Den eneste forskel er, at spillerne rekrutteres og de betaler kun et beskedent beløb.
I de sidste par år har det været et stort fokusområde at få flere piger med på skolerne. Det har været en stor succes, og antallet af piger, der har givet den gas på grønsværen, har været stødt stigende. På dette års Get2 Fodboldskole i Kolding var 22 ud af 54 spillere piger. Eva Kjer Hansen (V) besøgte netop fodboldskolen i Kolding, og hun var begejstret.
”Get2 Fodboldskolerne gør det muligt for flere udsatte børn og unge at engagere sig i et fodboldfællesskab, og det er positivt, at det er lykkes at tiltrække både piger og drenge,” fortæller hun og fortsætter.
”Fodbold er vores nationalsport og noget der virkelig samler os danskere, så jeg er glad for at flere piger og flere nydanske unge er med. Det giver unge i udsatte boligområder muligheden for et fritidsliv med positive fællesskaber,” siger ligestillingsministeren.
Fodbold med tørklæde
Igen i år er et stor antal af spillerne på skolerne piger, og det glæder næstformand i DBU, Bent Clausen, som ved, at det ikke er noget, der sker af sig selv.
”Klubberne og de frivillige har i de sidste par år arbejdet hårdt for at få flere piger på skolerne, så vi er utroligt glade for, at der er så mange fodboldglade piger, der møder op. En af hovedårsagerne til, at det går den rigtige vej er, at vi har fået flere kvindelige trænere og ledere. Vi ved, at det er afgørende i forhold til at få flere piger til at møde op på fodboldbanen,” fortæller han.
En stor andel af spillerne, der deltager på Get2 fodboldskolerne har en ikke-vestlig baggrund. Det gælder også pigerne. Netop nydanske piger er en gruppe, det er vanskeligt at få aktiveret i det etablerede foreningsliv, men det er vigtigt, at der bliver gjort en indsats for det, fortæller Eva Kjer Hansen.
”Foreningslivet er en hjørnesten af vores danske demokrati. Her kan unge mødes i fællesskaber om alt fra fodbold til politik og lære om blandt andet samarbejde og samfundsdeltagelse. Piger skal selvfølgelig have de samme muligheder som drenge for at deltage i de fællesskaber,” siger ministeren.