Fodbold skal redde flere menneskeliv
Et nyt samarbejde mellem DBU og TrygFonden skal sprede budskabet om, at det er vigtigt at træde til, når en person falder om med hjertestop.
Danmark indtager i dag en international førerposition, når det gælder om at træde til og yde livreddende førstehjælp ved hjertestop uden for et hospital. Gennem de seneste 15 år er det lykkedes at tredoble antallet af danskere, der træder til, og det har hævet overlevelsen tilsvarende. Men TrygFonden har sammen med Dansk Råd for Genoplivning sat et ambitiøst mål om, at endnu flere tilfældigt forbipasserende eller tilkaldte frivillige førstehjælpere skal give hjertelungeredning og støde med hjertestarter inden ambulancens ankomst. TrygFondens nye samarbejde med DBU kan blive et vigtigt element i indsatsen for at nå det mål:
- Vi har fået rigtig godt fat i danskerne, og sammen har vi bevæget os op i verdenseliten, når det handler om at træde til. I TrygFonden oplever vi også en stor opbakning fra folk i hele landet, der ønsker at blive frivillige hjerteløbere. Det er et flot bevis på danskernes vilje til at træde til for hinanden. Men vi vil gerne have endnu flere med, for vi tror på, at det kan få endnu flere til at overleve hjertestop uden for hospital, siger Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden, og fortsætter:
- DBU har en særlig position i den danske befolkning – også i de grupper, som kan være lidt sværere at nå via traditionelle kommunikationskanaler og kampagneaktiviteter, fx de yngre mænd. Vi ser et samarbejde med DBU som en unik mulighed for at få budskabet om at træde til ud til endnu flere danskere, og så hænger samarbejdet i øvrigt godt sammen med nogle af de aktiviteter, vi i forvejen støtter ude i nogle af landets fodboldklubber.
En stærk partner for fodboldens verden
TrygFonden arbejder for at skabe større tryghed i Danmark og øge danskernes sundhed, sikkerhed og trivsel. Specifikt på genoplivningsområdet har TrygFonden alene i de senere år været engageret i dansk fodbold over hele landet ved bl.a. opsætning af hjertestartere, afholdelse af førstehjælpskurser og fremme af en førstehjælpskultur i de danske fodboldklubber.
- Fodbold handler om fællesskab og gode oplevelser – men også om sundhed og velvære. Derfor er vi glade for, at vi i DBU kan bidrage til et stærkt fokus på at redde liv og det at træde til for hinanden, når et andet menneske har brug for hjælp. Vi har tidligere skabt gode projekter på tværs af hele landet sammen med TrygFonden og håber, at vi sammen kan understøtte målsætningen om, at endnu flere skal træde til ved hjertestop uden for hospital, siger Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU.
Samarbejdet mellem TrygFonden og DBU løber i første omgang til udgangen af 2018.