Fra boligblok til boldbane
17 piger og drenge i alderen 12-17 år har netop uddannet sig til ungtrænere. Det skal skubbe dem i boldbanernes fællesskab fremfor boligblokkens.
”Det var virkelig sjovt og hyggeligt, og man lærte også en masse. For eksempel at samarbejde og hvordan man kan hjælpe andre ved at være træner,” fortæller 15-årige Perez Tamo, der er en af de 17 unge, der netop har gennemført uddannelsen som ungtræner.
Det nye uddannelseskoncept hedder Skills Camp og består af to dage, der køres i et samarbejde mellem boligområdets ansatte, den lokale fodboldklub, DBU Sjælland og DIF get2sport. Projektet skal være med til at bane vejen for et positivt fællesskab og foreningsliv fremfor boligblokkens, fortæller Søren Lukassen, der er Børne- og Ungekoordinator i Greve Nord Projektet:
”Campen kan være med til at vise de unge, at fodboldklubben kan danne ramme om positive og givende fællesskaber. De lærer rigtig meget om dem selv og finder ud af, at de faktisk kan en hel masse. At de er vigtige. Den succesoplevelse giver de unge mod på at tage ansvar og vælge de positive fællesskaber til fremfor at vælge de dårlige fællesskaber,” fortæller Søren Lukassen.
Fedt at være træner
”Kan vi ikke bare gøre det hele ugen?”
De unge deltagere har haft gode oplevelser med træneruddannelsen. Derfor har flere af dem allerede indgået aftaler om at begynde som hjælpetrænere i Hundige Boldklub. Og Ali Mohammed på 14 år mener bestemt, at ungtrænerne har fået en masse læring med i bagagen:
”Det var først svært at stå foran alle og præsentere en træningsøvelse, men så prøvede vi igen med lidt mere tålmodighed og så gik det rigtig godt, og de andre synes også, at øvelsen var sjov. Det var også fedt, at man lærte nogle nye at kende, for jeg kendte ikke alle de andre i forvejen,” siger Ali Mohammed.
Første opgave for de nye ungtrænere bliver en fælles fodboldturnering, som Greve Nord Projektet og Hundige Boldklub står bag.