Kæmpe efterspørgsel på EM-billetter
Nu bliver der i alt sat 15.000 billetter til salg til sommerens tre EM-kampe. Danmark har hjemmebane i alle tre gruppekampe, der alle spilles i Parken i København.
Finland, Belgien og Rusland. Det er Danmarks gruppemodstandere ved sommerens EM.
Og for første gang nogensinde lægger Danmark græs til kampe ved en EM-slutrunde i fodbold. Det sker i en jubilæumsudgave, hvor EM 2020 spilles i 12 byer i Europa herunder København. Det betyder stor efterspørgsel på billetter til de danske kampe på hjemmebane.
Salget af EM-billetter til de tre gruppekampe i Parken finder sted i flere faser:
- I fase et blev der solgt 16.000 billetter til hver af de tre gruppekampe, hvoraf ca. 65 procent blev solgt til danske fans.
- Onsdag d. 4. december begynder fase to, hvor der i alt sættes 7.500 billetter til salg til medlemmer af Herrelandsholdets fanklub med flest loyalitetspoint – det vil sige medlemmer med mindst 180 point.
- Mandag d. 9. december åbnes der for salget til de resterende medlemmer af fanklubben gennem lodtrækning. Jo flere loyalitetspoint, jo flere lodder i puljen. Her sættes der også 7.500 billetter til salg i alt til de tre gruppekampe.
- Desuden har UEFA netop meldt ud, at der ved senere lejlighed sættes yderligere 2.000 billetter til salg pr. kamp, der vil gå til medlemmer af Herrelandsholdets fanklub.
Og efterspørgslen på næste års slutrunde-billetter er enorm og fantastisk, forklarer Anders Hagen, der er fankoordinator i DBU:
”Det er helt vildt at mærke euforien omkring Herrelandsholdet lige nu. Vi bliver kimet ned af glade mennesker, og fra mit bord virker det som om, at hele Danmark vil bakke holdet op og købe billetter. Vi kunne formentlig have solgt 100.000 billetter til hver af de tre kampe. Desværre har Parken ikke plads til os alle sammen i denne omgang. Derfor synes vi det er mest fair, at de mest loyale landsholdsfans har forkøbsret til billetterne,” udtaler Anders Hagen.
Der er dog hjælp at hente, hvis man ikke får billet til kampene på stadion. På Rådhuspladsen i København vil der være storskærmsarrangement og mulighed for at se de danske EM-kampe sammen med andre danske fodboldfans, fortæller fankoordinatoren:
”Vi håber at se så mange danskere som muligt på Rådhuspladsen i København, så vi kan få skabt en kæmpe rød-hvid folkefest – også uden for stadion.”
Fordeling af EM-billetter
Hvordan billetterne til slutrunden fordeles, besluttes ene og alene af UEFA, og fordelingen af billetter til de tre danske gruppekampe er som følger (alle tal er angivet i ca.-tal, 3. december):
Neutrale fans: 16.000 (ca. 65 procent er solgt til danske fans)
Fanklubmedlemmer: 5.000
Modstanderholdets fans: 5.000
DBU’s frivillige og partnere: 2.700
UEFA’s medlemmer og partnere: 2.200
Modstanderholdets forbund: 1.000
Hospitality: 1.000
Samlet: 32.900 billetter
Derudover er der afsat knapt 3.000 billetter til medier, journalister, sikkerhed og kameraplatforme.
Ydermere søgte ca. 1,3 millioner fodboldfans om billetter til slutrundekampene i Parken under sommerens salg af neutrale billetter. Vi ved, at ca. 31.000 danske fans uden fanklubmedlemskab har fået billetter til de tre kampe gennem denne første salgsfase.
Fanzone og storskærmsvisning for alle
Parken er EURO2020’s mindste stadion målt på kapacitet. Derfor har UEFA herunder DBU ikke mulighed for at sælge billetter til alle danske fodboldfans, selvom interessen for billetter er enorm.
Men der er rig mulighed for at være en del af fodboldfesten alligevel. I København er der Football Village på Ofelia Plads ved Skuespilhuset ved Københavns Havn, mens Rådhuspladsen vil danne ramme om et storskærmsarrangement, hvor man kan se alle Danmarks kampe sammen med tusinder af andre danske fans. Derudover arrangerer DBU i samarbejde med flere kommuner rundt om i landet ‘Hele Danmarks Fodboldfest’, hvor der vil der være storskærmsarrangement, fanzone og en masse aktiviteter for børn og unge.