Forsamlingsforbud

Forsamlingsloftet er fra torsdag den 6. maj 2021 hævet fra 50 til 75 personer ved udendørs arrangementer. Både spillere, trænere, dommere, andre officials og evt. tilskuere mv. tæller med i det samlede antal, der må være forsamlet i forbindelse med en fodboldkamp, stævne eller træning. 

 

Omklædningsrum

Omklædningsrum og badefaciliteter kan nu åbnes for alle. Vær opmærksom på kravet om, at der skal være minimum 4 kvadratmeter gulvareal pr. person, og at der skal holdes afstand til hinanden (minimum en men gerne to meter imellem hver person).

For personer på 18 år og derover skal der kunne fremvises et gyldigt coronapas for at benytte badefaciliteterne. Læs mere herom nedenfor.

 

Brug af klubhuse

Klubhuse kan stadig ikke åbne for offentlig adgang. Dog er det nu muligt at afholde møder, kurser og generalforsamlinger som er foreningsrelaterede. Dette skal afholdes i henhold til retningslinjerne fra Erhvervsministeriet, som kan findes her. Der vil for afholdelse af møder mv. være en del krav, der skal opfyldes. Der skal eksempelvis kunne forevises coronapas, der skal bæres mundbind, og man skal sidde i samme retning med ansigtet mod et lærred og med god afstand.

Klubhuse kan kun holdes åbne for offentlig adgang, hvis der er tale om et cafeteria/restaurant, og så gælder retningslinjerne for restauranter. Her er der nu ikke længere er et krav om bordbestilling ved indendørs servering. Se mere om reglerne for restaurationsbranchen her.

 

Coronapas

Som ovenfor nævnt er der krav om, at personer på 18 år eller derover skal fremvise et coronapas, hvis de skal benytte fx badefaciliteter eller til møder klubhuse.

Hvis der ikke kan forevises et gyldigt coronapas, kan der ske bortvisning. Læs mere om coronapas her.

Der skal ved lokalerne opsættes informationsmateriale om kravet om coronapas og muligheden for bortvisning. Find materiale her.

Læs mere om kontrollen af coronapas i protokollen for Fodboldens Corona-regler og i FAQ’en på denne side.

 

 

Retningslinjer for sommerlejre

Udendørs sommerlejre, stævner m.v. med overnatning bliver muligt at afholde med maks. 500 deltagere fra den 14. juni 2021. De specifikke retningslinjer for disse større arrangementer er endnu ikke klar. Vi melder dem ud, så snart vi får nærmere information fra myndighederne.

 

 

Smittestop-appen: Materialer fra Sundhedsministeriet

Fodbold er Danmarks mest populære sportsgren, og derfor krydser mange mennesker hinanden i fodboldens verden. Hvis I som klub ønsker at bidrage ekstra aktivt til at stoppe udbredelsen af COVID-19 i Danmark og holde samfundet åbent, kan I hjælpe med at udbrede appen smitte|stop til jeres gæster og medlemmer.

Sundheds- og Ældreministeriet har lavet en ny materialepakke, som skal hjælpe til udbredelsen af appen her i genåbningen i 2021. Dette materiale er I som fodboldklub mere end velkomne til at bruge, hvis I har lyst til at hjælpe med at sprede budskabet om appen, så vi sammen i fodbold-Danmark kan være med til at bryde smittekæderne.

Den nye pakke kan downloades via dette link: https://we.tl/t-UzoL4KzMx5 

Den indeholder:

  • Nogle grafisk opsatte SoMe-billeder, som I kan dele på jeres Facebookside med en opslagstekst, der sætter fokus på, at I er mange, der krydser hinanden i og omkring klubben, og at I kan bidrage til at stoppe udbredelsen af COVID-19 ved alle sammen at downloade appen. Så følger den jer, både når I er i klubben og andre steder.
  • Der er også nye plakater, som kan printes og hænges op rundt omkring i klubben, hvis I ønsker at reklamere for appen smitte|stop.

 

Om smittestop-appen:

Appen smitte|stop er et frivilligt digitalt værktøj, som kan bruges af alle danskere, der har en smartphone. Appen skal give danskerne mulighed for nemt og anonymt at give besked til personer, som de har været tæt på, hvis de får COVID-19. Tilsvarende vil man selv få besked, hvis man har været i nærheden af en person, der konstateres smittet. På den måde kan man hurtigt tage de anbefalede forholdsregler og dermed hjælpe med at mindske smittespredningen og stoppe smittekæder. Til forskel fra manuel smittesporing giver appen mulighed for at give besked om risiko for smitte til personer, man har været tæt på, men som man ikke kender for eksempel, hvis man har været i en fodboldklub.

Appen virker bedre og bedre, jo flere der downloader den, og det kan I som fodboldklub bidrage til, da I jo har kontakt til mange mennesker på jeres faciliteter og på jeres digitale kanaler.

Du kan læse mere om appen på smittestop.dk

Du kan også læse mere baggrundsinformation om appen her.