”Vi er røde, vi er hvide. Vi står sammen, side om side.”

Re-Sepp-Ten og landsholdet tryllebandt en hel nation under VM i 1986, og til turneringen i Mexico iklædte de danske spillere sig en af de mest ikoniske landsholdstrøjer i historien.

Nu bliver minderne vækket til live, når spillere som Morten Olsen, Preben Elkjær og Michael Laudrup byttes ud med nutidens landsholdsstjerner i skikkelse af Pierre-Emile Højbjerg, Rasmus Højlund og Mohamed Daramy.

Som led i hummels 100-års jubilæum bliver den ikoniske udebanetrøje fra VM i 1986 nemlig genoptrykt for første gang, og for at fejre DBUs mangeårige tøjsponsor vil herrelandsholdet bære trøjen til EM-kvalkampen mod Nordirland den 16. juni i Parken.

”VM i Mexico skrev sig på mange måder ind i dansk fodboldhistorie, og selvom den iøjnefaldende 86-trøje i sin tid delte vandene, har den sidenhen opnået stor anerkendelse og vundet flere internationale priser som en af de mest ikoniske designs nogensinde. Derfor synes vi også, det er oplagt at hylde den sammen med DBU som en del af vores 100-års fejring,” siger hummel CEO, Allan Vad Nielsen.

Kampen mod Nordirland markerer startskuddet til en større jubilæumskampagne fra hummel, hvor 86-trøjen senere på året bliver spredt ud på flere af hummels professionelle sponsorklubber.

Hos DBUs Fodbolddirektør Peter Møller vækker det stor begejstring, at hummel og DBU i fællesskab kan kickstarte fejringen af en af de mest ikoniske landsholdstrøjer i historien.

”Vi elsker alle landsholdstrøjer – fordi de viser den stolthed, det er at spille på det danske fodboldlandshold. Trøjen fra VM86 er helt særlig og blevet kåret som en af de flotteste flere gange. Derfor er vi også utrolig glade for, at vi kan sende vores landshold på banen mod Nordirland iført 86-trøjen og være med til at vække minderne til live for de danske fans og samtidig markere vores tøjsponsors flotte 100 års jubilæum,” udtaler Peter Møller.

Som en del af trøjelanceringen bringer hummel og DBU også de korte landsholdsshorts fra VM i Mexico tilbage, ligesom den lilla målmandstrøje og det ikoniske tracksuit fra slutrunden også indgår i den nye 86-kollektion.

Se den nye 86-kollektion her.