Matchning med de bedste nordiske talenter. Det er målet for en ny turnering blandt de bedste kvindelige U18-hold i Norden. Turneringen skal være med til at styrke niveauet blandt de unge talenter samt skabe et endnu bedre samarbejde med vores naboer i Norden.

Anders Gerber, talentchef for pige- og kvindesiden, ser frem til den nye turnering:

”Den nye turnering og det nye samarbejde mellem de nordiske lande er en rigtig god mulighed for at højne niveauet blandt de største nordiske talenter. Ved at matche vores spillere på det højeste niveau vil det hjælpe dem med at bygge på i deres udvikling og klæde dem godt på til fremtiden. Turneringen vil altså gavne dansk kvindefodbold på både national- og klubplan,” siger Anders Gerber.

Turneringen strækker sig over fire dage og bliver med deltagelse af de to hold fra både Danmark, Sverige, Norge og Finland, der ender som nummer et og to i den nationale U19-liga året før. Dermed bliver det AGF og FC Nordsjælland, der skal repræsentere Danmark i 2024.

Det ser chef for AGF kvindefodbold, Marie Greve, frem til:

“Vi vil først og fremmest sende en stor ros til DBU og Kvindedivisionsforeningen, der har kæmpet for at få etableret et nordisk mesterskab på pigesiden. At pigerne kan se, at de tages seriøst, er et kæmpe boost og vigtigt for udviklingen. Det er en fantastisk mulighed for at få international matchning og give spillerne en unik oplevelse. Vi er stolte og beærede over at få lov at repræsentere Danmark i nordisk sammenhæng,” siger Marie Greve.

For at understøtte de danske hold, der deltager i 2024 og 2025, vil de pågældende danske klub modtage 50.000 kroner i tilskud, som skal være med til at dække rejseomkostningerne. Strukturen for turneringen bliver knockout-kampe fra start med efterfølgende placeringskampe for de hold, der ryger ud først. Dermed spiller alle hold tre kampe.

Den nye turnering kommer i forlængelse af den nye pige/kvindetalentstrategi og sker som et led i arbejdet med DBU’s overordnede strategi med fokus på pejlemærket ’Vinder på banen’. Det kan du læse mere om her.

Turneringen vil i sin første udgave næste år finde sted i Borås, Sverige.