Henry From
Henry From var ligesom Aage Rou Jensen et eksempel på det format, der menneskeligt og fodboldmæssigt prægede AGF i klubbens gyldne periode i sidste halvdel af 1950erne. Med sin noble optræden blev han et forbillede for tusinder af unge.
Selv om Henry From var en fremragende og solid målmand, debuterede han først på landsholdet fem dage før sin 31 års fødselsdag. Han opnåede 31 landskampe, deriblandt alle fem i den olympiske slutrunde i 1960.
Uden Henry From havde vi næppe vundet olympisk sølv. Vi førte ganske vist 1-0 mod Ungarn i semifinalerne på et mål af Harald Nielsen, men Flemming Nielsen havde lige brændt et straffespark, og ungarerne dominerede, da Poul "Løve" Andersen begik straffespark.
Da anføreren Pál Várhidi lagde bolden på pletten, løftede From sin ene arm, gik roligt hen til den ene målstolpe, placerede sit tyggegummi på den, tog plads i målet og klarede. Det rystede ungarerne, og et kvarter før tid scorede Henning Enoksen til 2-0.
Ved en anden lejlighed fik Henry From uventet hjælp. AGF havde spillet sine første europæiske hjemmekampe – mod Stade de Reims og Olympique Nice – i Idrætsparken i København. Men i 1957 skænkede Ceres-bryggerierne Aarhus Idrætspark det lysanlæg, som gjorde det muligt for AGF at spille hjemme i Smilets By. Den første modstander var Glenavon FC fra Nordirland. Få minutter før tid ved stillingen 0-0 kom en irer alene med Henry From. Det lignede sejrsmålet, men pludselig lød en århusiansk røst fra Ebeltoft-tribunen: "Sluk æ lys!" Det efterfølgende latterbrøl forvirrede øjensynligt den irske angriber. I al fald sendte han bolden forbi mål. AGF vandt 3-0 i returkampen i Belfast.
Grunden til, at den gamle tribune bag det ene mål blev kaldt for Ebeltoft-tribunen skyldtes, at tilskuer-kapaciteten var 2.200; hvad der i mange år var indbyggerantallet i Ebeltoft.
De fleste tilskuere, AGF har optrådt for, er 102.300. Så mange var der på Nep Stadion i Budapest, da AGF i 1956 i 32 graders varme spillede en venskabskamp mod Kinizsi med den berømte Gyula Grosics på mål. AGF tabte 10-0. Hans Chr. Nielsen lavede selvmål, hvilket foranledigede Henry From til at råbe: "Bravo, Hans. Men det havde også været for ringe, om du havde brændt den chance."
Henry From var ansat i DSB fra han var 16 år til han gik på pension. Han benyttede en stor del af sin fritid på fodbolden; først som aktiv og siden som træner i AGF, Middelfart G&BK og Idrætsklubben Skovbakken samt for det danske landshold i 1968 og 1969.
Optaget i Fodboldens Hall of Fame i 2016
Født 1. juni 1926 i Aarhus • Død 31. august 1990