Fodboldpsykologi 1 & 2
Optimering i fodbold er blevet mere og mere relevant, som vores sport bliver mere og mere eksponeret og professionel. En af måderne som mange klubber og forbund optimerer på, er ved at ansætte specialister indenfor områder, der understøtter fodbolden.
De fysiske trænere har været en stor del af fodboldens hverdag i mange år, mens andre ekspertområder er nyere. Et af dem er psykologien, og siden den er indlemmet i sporten, har specialiseringen i området fået større og større fokus og betydning.
Derfor udbyder vi nu de to uddannelser Fodboldpsykologi 1 og Fodboldpsykologi 2.
Vi bruger betegnelsen ’fodboldpsykologi’ fordi, der er ting der er forskellige, om du befinder dig som træner i svømning, gymnastik eller fodbold. Derfor er det ikke sportspsykologi, eller psykologi i sport. Det er fodbold og psykologi i fodbold.
Fodboldpsykologi bliver et selvstændigt emne på UEFA B2 men er noget, der allerede ligger implicit i C-uddannelsen og på UEFA B1.
Formålet med opbygningen er at skabe en rød tråd i forhold til den psykologiske tilgang i træneruddannelsen, der lægger sig fint blandt de andre røde tråde, som allerede eksisterer.
Adgangskrav er beskrevet under det enkelte kursus. Der kan dispenseres fra krav om trænerlicens, hvis man har relevant uddannelsesbaggrund eller praktisk erfaring fra arbejde som mentaltræner.
Det er DBU's fodboldpsykologiske konsulenter, der varetager undervisningen.
Hør mere om fodboldpsykologiens betydning for trænere og spillere i denne podcast.